Skating Polly werd in 2009 gevormd door stiefzussen Kelli Mayo en Peyton Bighorse. Samen hebben ze hun veelzijdige muzikaliteit omgezet in een geluid dat ze "ugly pop" hebben genoemd: ongehoorzaam, subversief en zeer melodieus. Met de toevoeging van Kurtis Mayo op drums gaat de band samenwerkingen aan met iconen als X's Exene Cervenka en Beat Happening's Calvin Johnson.

Op hun dubbelalbum Chaos Couty Line deelt de band openhartig hun meest uitdagende en emotionele ervaringen. Nummers als Hickey King en I’m Sorry For Always Apologising verkennen thema’s als macht in relaties en zaken als identiteit en ongezonde obsessies. De nummers variëren van noiserock tot artpunk of zelfs door piano aangedreven powerpop, maar wat alle nummers gemeen hebben zijn de kenmerkende scherp geslepen vocalen van Skating Polly.

Vierpersoonsformatie Plain Bizarre is drive-y, laid-back en ongecompliceerde garagerock met slacker- en punkinvloeden, overgedragen met een vleugje ongemak. Maar als je erover nadenkt, er echt over nadenkt, is eigenlijk alles Plain Bizarre. Gewoonweg absurd en onbegrijpelijk. Hier kun je somber van worden, Plain Bizarre probeert er iets van te maken. Existentiële, maatschappelijke en persoonlijke thema's in catchy, maar fuzzy liedjes.