Slægt is een band uit Denemarken en maakt meeslepende tussen black metal en death metal invallende muziek. Dissection is waar je het eerst aan denkt als je de dubbele gitaren hoort duelleren en de opzwepende ritmes hoort gaan. Ook de rauwe strot doet wel wat denken aan de donkere wensen van de wijlen heer Nödtveidt.

Duisternis alom maar prachtig melodieus poëtisch in noten opgetekend. De band laat op het album Domus Mysterium horen dat ze de Iron Maiden harmonieën tot in de puntjes beheersen en deze verweven in ondoordringbare nachten kunnen laten schijnen als baken van hoop. Maar zeker ook de primitieve black metal van de beginjaren sijpelt nog door het cement de donkere kelders in.

Dus ben je op zoek om de leemte op te vullen die Dissection achter heeft gelaten dan is Slægt je beste optie, omdat ze buiten de melodieuze genialiteit ook de sfeer, en atmosferische chaos bewaren en bewaken. En de lijn voortzetten tussen black metal en heavy metal traditie. Nu maar hopen dat ze blijven leven!

Het Duitse Venenum is een death metal band die uit een meer straight forward vaatje tapt. Beukende voortgaande riffs die af en toe aan de Duitse old school Thrash doen denken. Een lekkere galm over de droge grunt en vooral maniakale chaos. Venenum neemt je mee terug in de tijd van Death metal die vies, vuig en vunzig moest klinken. Rottende bodemlagen, pus, etter, vleesresten en botten samenklonteren tot muzikale ranzigheid. Denk aan Autopsy, en de Zweedse demo-bands Grave, Nirvana 2000, Carnage en Nihilist. Zieke smerigheid die beklijft en op hun debuut plaat Trace Of Death hoor je dan ook dat gore nog immer uit speakers kan druipen. De enige manier waarop ik death metal wil luisteren.

Wokkel