Slovenly Records bestaat tien jaar!
Het label werd in 2002 opgericht door Pete “stickerguy' Menchetti met de release van Neerlands drassigste bluespunk duo Lo-Lite. Het label wordt al snel een thuishaven voor obscure garagerockbands als The Black Lips, The Cheeps, The Hipshakes en Seattles gaafste freakpunktrio The Spits! Voor fans van de ouderwetse plak vinyl is het ook goed toeven bij Slovenly. Alle releases komen uit op plaat met een prima knip en plak hoes en ook de singletjesverzamelaar komt aan zijn trekken.
Vanavond krijgen we een fijne selectie uit het oeuvre voorgeschoteld.

The Anomalys uit Amsterdam knallen de avond open met op psychedelische leest geschoolde sixtiespunk. Twee gitaren, drums en een zanger met een lekkere hese strot. Flinke up tempo rocknroll, strak en melodieus en de band heeft zojuist hun debuutplaat afgeleverd.

De twee coole jongens van Lo-Lite gaan daarna een potje raggen. Gestripte blues met een lofi punkinjectie, lekker primitief, snerend gitaartje en rollende drums, alles flink overstuurd en vies.

Slovenly's honderdste release wordt gevierd met de debuutplaat van JC Satan, een dromerige shoegazeband uit Bordeaux, Frankrijk. Sick Of Love is een prachtig sferische trip door een hallucinerende weide. Gierend ingetogen gitaartjes met daaroverheen een dromerige zang alla The Vivian Girls ontaarden in een explosie van fuzz en welhaast hysterische gruizige gitaar-erupties.

Hell Shovel is de laatste muzikale aanwinst van Slovenly. Deze vreemde eend in de bijt komt uit Canada en is opgericht door Demon Claws zanger Jeff Clarke. Hun debuut Hated By The Sun komt binnenkort uit en klinkt als een dromerige folky trip door spacefreakland, gitaren die waterig klinken en vreemde exotische geluiden over  Black Lips achtige vocalen met houterige drums. Freaky shit.

De avond wordt afgesloten met twee vuige punkbands uit Athene. Gay Anniversary is lekker luid en lawaaierig, heeft een goor krijsend en piepende sound als een drilboor en klinkt als The Spits op lsd in een op hol geslagen draaimolen, of zoiets. Ook niet vies van een doorgedraaide punksound is afsluiter Bazooka. Dit Griekse kwartet zwemt in een moerassige bende van wahwah en fuzz en zuigend zompige garagerock en roll.

- Nathalie

Speelschema:

20:30 - The Anomalys (NL) - Grote Zaal
21:00 - Lo-Lite (NL) - Kelderbar
21:30 - JC Satàn (FRA) - Grote Zaal
22:15 - Hellshovel (CAN) - Grote Zaal
23:15 - Gay Anniversary (GRI) - Kelderbar
00:00 - BAZOOKA (GRI) - Kelderbar

DJ: Pete Slovenly