Wie beweert dat gitaarmuziek dood is komt van een koude kermis thuis, gitaar is levend en wel in Groningen. Groningse helden traumahelikopter staan al een aantal jaren aan het front van de Groningse gitaarmuziek, maar er is alweer een nieuwe generatie in aankomst.

We hebben het hier over bands als The Black Cult, Meadowlake, Orange Skyline en The Tightropes. Allemaal bands die zich in verschillende genres begeven, maar allemaal pakken ze de gitaar beet en verrassen iedereen met kwaliteit. Meadowlake stond al eerder op deze zaterdag geboekt, maar het drumt wat lastiger als je een gebroken sleutelbeen hebt. Die show is verplaatst naar 1 november.

De jonge mannen van Sprokkelhout zijn een van de aanduwers van de gitaarrock in Groningen. Begonnen als een groepje middelbare school vrienden en zijn langzamerhand veel serieuzer met de muziek bezig. Dit vijftal filtert post-rock, indie, psychedelica en, vooruit, progrock en zetten daarmee een sterk bakje eigenzinnige thee. In tegenstelling tot de garagerockers in de stad zijn ze niet bang om hun nummers richting de 10 minuten te brengen. 

Ze hebben al een klapper van een VERA grote zaal show op hun naam staan, zijn finalist van de POPGroningen Talent Award, hebben een show op het Incubate Zero festival staan en op moment van schrijven nemen ze een nieuw album op, waar we vanavond geheid materiaal van gaan horen. Biertje aan de bar bestellen en meedijnen! | THOMAS