De Britse band Still Corners maakt uitgesponnen droompop, die een mysterieuze en tegelijkertijd onderkoelde sfeer oproept. De klassiek geschoolde zangeres Tessa Murray zingt loepzuivere, betoverende melodieën. Hiermee is Still Corners te vergelijken met bands als Beach House en Cocteau Twins.

Hoewel veel dromerige indiebands hun geluid tegenwoordig al snel ‘cinematic’ noemen, is Still Corners misschien de enige band die echt recht heeft op deze term. De band haalt inspiratie uit allerlei films, van zwart-witte horror tot Europese art-house en maakt ook live gebruik van indrukwekkende visuals.

Op 17 augustus keerde Still Corners terug met een nieuw album, Slow Air, waarop ze hun ingeslagen weg vervolgen en door middel van atmosferische geluiden een dromerige sfeer op weten te roepen.

De support komt vanavond van Seewolf.

Op de Oude Bildtdijk aan de Waddenzee, waar ‘s nachts het licht van de vuurtoren over het land strijkt, ontstaat de muziek van Seewolf. Geïnspireerd door de geïsoleerde plek en landschappen die altijd veranderen. Alternatieve, atmosferische pop-rock met een psychedelisch tintje.

Seewolf doet dingen graag op zijn eigen manier. Zo neemt de band zijn muziek helemaal zelf en compleet analoog op. Vanuit New Orleans lieten de heren per schip een tapemachine naar Friesland komen, die ooit dienst deed in de Wally Heider Recordingstudio in San Fransisco en is gebruikt door onder andere Neil Young, Van Morrison en Tom Waits. Een tapemachine met een verhaal en een opnameproces waarin eindeloos geduld en noeste arbeid de kern vormen. Dat is hoorbaar in de maar liefst 9 minuten lang durende, karakteristieke sound van de single ‘Wild Winds’. Kom maar door met die EP!