De eerste en tevens enige keer dat ik Straight Arrows live zag stond ik in het Viadukt. Ik weet nog dat ik onder de indruk was van een levende Chewbacca met tamboerijn, het feit dat niemand in het publiek applaudisseerde (is dit iets Gronings?) en van de ongelofelijk catchy bangers die van het podium bliezen. Geweldige energie en goede liedjes, maar na de show niet meer thuis op de bank geluisterd. Geen idee waarom eigenlijk.

Tot het gerucht de ronde ging en ik de stoute schoenen maar even aantrok. Hoe zou Straight Arrows nu klinken? Nou, dat is dus eigenlijk niet verandert of misschien een beetje. Nog steeds de energie van een jonge, nieuwe band en nog steeds catchy powerpop/garagerock/psychrock liedjes, maar de nieuwe plaat ON TOP! heeft eigenlijk een nog breder pallet aan invloeden, want soms is het wat punk, dan is het wat meer groove met hier en daar een glam-gitaartje. En gelukkig zijn het nog steeds gewoon hele goede liedjes.

Hopen op weer zo’n wilde show, waar iedereen wél klapt, maar dat kan op een vrijdagavond in de late uurtjes alleen maar goed komen!