In verband met de corona maatregelen kan het concert helaas geen doorgang vinden op 17 december en wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum in 2021. Kaarten blijven geldig.
Vragen? tickets@vera-groningen.nl

---

Subroutine 15 jaar! Dat moet gevierd worden en waar kan dat nou beter dan in VERA? Het label is immers ontstaan in Groningen en de heren (Koen en Niek) die het label mede hebben opgericht werkten destijds ook in VERA. Later zijn ze verkast naar Amsterdam en Rotterdam, omdat er daar nou eenmaal meer werkgelegenheid was.

De wortels van het label zitten nog altijd vast in de klei van Groningen en ze zullen daarom ook hier hun 15e verjaardag vieren. Ze nemen 2 avonden in beslag om 4 bands los te laten gaan op het VERA podium. Slow Worries en WOLVON op donderdag en op vrijdag The Avonden en The Sweet Release of Death.

Slow Worries
De Subroutine-tweedaagse wordt met Slow Worries afgetrapt. Deze Amsterdamse formatie zit sinds kort bij Subroutine Records, maar het label heeft de band al jaren hoog zitten. Eigenlijk al sinds de Dusty Blinds-periode, dat - kort door de bocht - als voorloper van Slow Worries kan worden gezien. Hoewel drie van de bandleden ook in andere bands (oa. Apneu, Bombay, Blue Crime) speelden, verdween Slow Worries nooit in de schaduw. In de afgelopen jaren heeft deze geëngageerde band Groningen vaak aangedaan; in de downstage, zomercafes en reeds meerdere keren tijdens de Subroutine-Lepel-festiviteiten tijdens EuroSonic/Noorderslag.

De reden dat de banden tussen Slow Worries en Subroutine strakker zijn getrokken is de aanstaande release van 'Careful Climb', het eerste full-length album, dat op 27 november verschijnt. Het volgt die geweldige, titelloze EP op, die in 2016 op het Groninger Graanrepubliek-label verscheen. De vooruitgesnelde single 'When we go out', laat horen wat je van de plaat kunt verwachten. 'Careful Climb' wordt door drie labels ondersteund: naast Subroutine, zet ook het piepjonge Breaking Records de schouders eronder, net als Adagio830, het label dat vanuit Bis Aufs Messer - de scherpste platenzaak van Berlijn - wordt gerund. Het label waar Subroutine ook al mee samenwerkte ten tijde van het schitterende debuut van Ghost Bag. Alledrie de labels zijn zwaar fan van de manier waarop Slow Worries dat jaren '90 geluid in hun songs hebben verwerkt. 'Careful Climb' staat er bol van. Een geluid dat prima bij Subroutine past en daarom ook op deze avond.

WOLVON
Een viering van vijftien jaar Subroutine Recs is niet compleet zonder een show van het Groningse trio WOLVON. Hoewel de band zich de laatste jaren in rustiger vaarwater bevindt, zijn er weinig bands zo bepalend geweest voor het label.

Vanaf de eerste EP 'comfort.', uit 2011, speelde de band honderden optredens; dwars door Europa. Van een podium in een schietbaan op de Balkan tot op de vloer middenin de oude zaal van de Melkweg. WOLVON had in die periode het juiste geluid op het juiste moment, gekoppeld aan een onkreukbare live-reputatie en een enorme drive. De furieuze, fysieke floorshows waren de eerste jaren kenmerkend, evenals de verschroeiende noise rock die veel indruk maakte.

Door in Groningen met Lepel Concerts spannende underground bands uit binnen- en buitenland uit te nodigen, groeide de community rondom WOLVON enorm en op een gezonde manier. Subroutine Records groeide daarin mee, en de samenwerking tijdens de festivaldagen in O'Caellaigh en Kult, tijdens het ESNS-weekend, is altijd een hoogtepunt in het jaar.

Al sinds die eerste EP uit 2011 verschijnt WOLVON bij Subroutine Recs en alle EPs, singles en LPs die het licht zagen, maakten golven in binnen- en buitenland. Muzikaal ontwikkelde de band zich over de jaren, van allesvernietigend noiserockmonster tot meeslepende indie rock. De laatste, bloedmooie WOLVON-single '70 days' is uit 2018, maar in de tussentijd heeft de band alweer een lading aan nieuwe songs klaarliggen, waar ze op dit moment niets anders mee kunnen doen dan ze met veel overtuiging spelen.

Informatie m.b.t. Corona
Het gaat allemaal wat anders dan anders, dus lees onze richtlijnen eerst goed door voordat je besluit een kaartje te kopen. Je vindt hier ook informatie over de soorten tickets, de inrichting van de zaal en de maatregelen waar een ieder zich aan dient te houden. Check ze hier

Kaartverkoop
- Koop je ticket het liefst online. Als er nog plek is, kun je ook aan de avondkassa een kaartje kopen, maar dan dien je wel je naam, mailadres en telefoonnummer achter te laten bij de kassa.
- Duoseat: Kom je met z’n tweeën én ben je partner of huisgenoot, koop dan 2 kaarten tegelijk en meld dit aan de zaal, dan krijg je 2 stoelen naast elkaar.
- Soloseat: Kom je alleen, meld dit dan aan de zaalmedewerker, dan krijg je een losse stoel.

Slow Worries 1
WOLVON - Future Truths (official video)