In verband met de corona maatregelen kan het concert helaas geen doorgang vinden op 18 december en wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum in 2021. Kaarten blijven geldig.
Vragen? tickets@vera-groningen.nl

---

Subroutine 15 jaar! Dat moet gevierd worden en waar kan dat nou beter dan in VERA? Het label is immers ontstaan in Groningen en de heren (Koen en Niek) die het label mede hebben opgericht werkten destijds ook in VERA. Later zijn ze verkast naar Amsterdam en Rotterdam, omdat er daar nou eenmaal meer werkgelegenheid was.

De wortels van het label zitten nog altijd vast in de klei van Groningen en ze zullen daarom ook hier hun 15e verjaardag vieren. Ze nemen 2 avonden in beslag om 4 bands los te laten gaan op het VERA podium. Slow Worries en WOLVON op donderdag en op vrijdag The Avonden en The Sweet Release of Death

The Avonden
The Avonden is geen onbekende en daarom niet meer dan logisch dat de band tijdens deze tweedaagse aantreedt. Marc van der Holst en de bands rondom hem, spelen een belangrijke rol in het bestaan van Subroutine. Niet alleen was Hospital Bombers - waarin Van der Holst drummer was - de favoriete band van de heren achter Subroutine, ook veel Subroutine-artwork (o.a. logo) komt van de hand van Van der Holst en vooral de Subroutine-releases van bands als Spilt Milk en The Avonden niet te vergeten.

Afgelopen zomer was Marc nog samen met de talentvolle Marina Tadic (van Kidbug) te gast op het Lepel-Subroutine-zomercafe, voor deze avond komt hij met de volledige band. De band waarmee hij 'de mooiste Nederlandstalige plaat van 2018' maakte, aldus The Volkskrant. Die plaat, 'Wat een cirkel is', gaat terug naar de de middelbare schooltijd van The Avonden; de tijd dat 'Daydream Nation' van Sonic Youth, 'Bug' van Dinosaur Jr. en Pixies' 'Surfer Rosa' het geluid van de indierock bepaalden (een geluid waarin onze eigen VERA een stevige pleisterplaats voor de beste tourende bands in de wereld was). Voor The Avonden zijn de vroege nineties een rode draad. En ook voor The Avonden was zowel de muziek als de middelbare school vormend, en ook voor The Avonden was dit geen groots of meeslepende periode, maar precies zoals je ze herinnert: oneindig lang.

'Wat een cirkel is' volgde de bewierookte plaat 'Nachtschade' (2016) op. 'Nachtschade' was een album vol vernuftige, fictionele miniaturen over bramenjam, praten met dieren, een 20-delige messenset en de liefde, geschreven in geheel eigen poëtisch idioom. De teksten op 'Wat een cirkel is' handelen over brandende kerken, over 17 zijn, over wat teenage riot en zacht, rood licht. Halverwege 2020 verscheen een nieuwe 7" single van The Avonden met Nederlandstalige covers van The Cure en The Jesus and Mary Chain, als honderdste release van label Subroutine [SR100]. Daarnaast komt, net voor dit concert, ook 'Nachtschade' voor het eerst uit op vinyl. Het is niet voor niets feest.

The Sweet Release of Death
Een band die tijdens deze avond(en) niet mag ontbreken is het Rotterdamse noise-pop trio The Sweet Release of Death, eveneens een graag geziene gast tijdens de Lepelroutine-avonden in O'Caellaigh en Kult, de verschillende keren in de Downstage en tijdens het Vera Zomercafe. Maar na jaren van indruk maken op (nagenoeg) iedereen die ze live zag spelen, in zowel binnen- als buitenland, nam het enthousiasme in 2019 een behoorlijke vlucht.

Met de furieuze derde plaat 'The Blissful Joy of Living', brak de band in 2019 internationaal door. Zo kreeg de band juichende live-recensies van toonaangevende media als The Guardian en The Quietus, en in eigen land strooide de Volkskrant met sterren en riep de NRC de band uit tot één van de grootste nieuwe talenten in de kunst. Vlak na de release speelde de band voor een stampvolle zaal tijdens Le Guess Who, waarna een mooie Europese tour volgde. Dit jaar begon goed met een 'Song of the Day'-podcast bij KEXP, Noorderslag, een instore in de Londense Rough Trade shop en een show voor 800 uitzinnige Britten op het Rockaway Beach Festival, met onder andere John Cale, The Jesus and Mary Chain en het hippe Black Country, New Road op de poster. TSROD was voor festivalseizoen van 2020 geboekt voor klasse festivals als Roadburn, Valkhof, Beaches Brew (IT) en Colours of Ostrava (CZ).

En toen blies de pandemie het boek tijdelijk dicht, in een kosmische speling van het lot die goed aansluit bij het bijtend cynisme van de bandnaam. Wat in het vat zit, is het gif van The Sweet Release of Death; de brandstof in hun chaotisch universum. Maar dat komt wel weer, in betere tijden. Tijdens deze avond zal TSROD laten zien wat ze al jaren goed kunnen: vlijmscherpe en opzwepende noiserock brengen.

Informatie m.b.t. Corona
Het gaat allemaal wat anders dan anders, dus lees onze richtlijnen eerst goed door voordat je besluit een kaartje te kopen. Je vindt hier ook informatie over de soorten tickets, de inrichting van de zaal en de maatregelen waar een ieder zich aan dient te houden. Check ze hier

Kaartverkoop
- Koop je ticket het liefst online. Als er nog plek is, kun je ook aan de avondkassa een kaartje kopen, maar dan dien je wel je naam, mailadres en telefoonnummer achter te laten bij de kassa.
- Duoseat: Kom je met z’n tweeën én ben je partner of huisgenoot, koop dan 2 kaarten tegelijk en meld dit aan de zaal, dan krijg je 2 stoelen naast elkaar.
- Soloseat: Kom je alleen, meld dit dan aan de zaalmedewerker, dan krijg je een losse stoel.

The Avonden - Catch
The Sweet Release of Death - Sick Girl