Een zomer zonder een Zomercafé van Lepel concerts en Subroutine records is een zomer niet geleefd. Daarom ook dit jaar weer een fijne triple bill met het beste dat de Dutch underground ons te bieden heeft.

a fungus
Noisy teen-​rock from Amsterdam. Alles wat overdreven is aan black midi, is raak bij a fungus. Voor wie te jong is voor Slint en Drive Like Jehu, zo kersvers is deze band. Ze speelden al een hele mooie sessie in opdracht van Le Guess Who? en waren een van de uitverkoren acts om een corona concert in Vera te geven.

Speed Frisbee
Laidback grunge met een punky attitude en flinke nineties vibe (incl. bandfoto met aantal pixels dat in het betreffende decennium te doen gebruikelijk was). All the way from het mooiste dorp van Nederland, Winsum. Met in de gelederen onder de Jan Smeets van het winSUMMERfest, oud Downstage programmeur Jan Anco. Denk aan Lemonheads en Dinosaur Jr.

Wax and Wane
In de traditie van het klassieke zomercafé speelt er ook vanavond een band covers van een door Vera geliefde band. Wax and Wane speelt Cocteau Twins covers en bestaat uit Brenda Bosma (zang), Erik Schumacher (gitaar), Roald van Oosten (gitaar) en Niek Hofstetter (bass).

Tramhaus DJ set
Uiteraard hadden we Tramhaus graag live on stage gezien, helemaal na hun verpletterende beurt op Best Kept Secret, maar hee, ook zij hebben recht op een weekje Ibiza. Daarom mist er 1 bandlid en zal het restant je de gehele avond vermaken met de beste plaatjes. Wellicht zelfs voetjes van de vloer na de laatste act.

Artwork: Maarten Huizing