De festivalbezoeker kan er de afgelopen jaren nauwelijks omheen: Superstijl! Het democratische dansfeest heeft in een paar jaar tijd een flinke reputatie opgebouwd als ultieme festival-act. Lowlands gaat al enkele jaren op rij voor de bijl en Bevrijdingsfestival bleek al te klein voor ze. Het idee is dan ook even simpel als geniaal: in plaats van de muziekkeuze alleen aan de dj’s over te laten, mag het publiek elk kwartier meestemmen over de muziek die wordt gedraaid. Voeg nog een toffe vj en een opzwepende mc aan het geheel toe en los!

Nu draaien we zelf elke zaterdagnacht al vrij eclectisch op onze wekelijkse dansavonden, het valt echter in het niet bij wat de dj’s van Superstijl weten te presteren. Voor een compleet overzicht moet je even naar hun site surfen, maar keuzes als Vietnam Radio, Dikke Dubstep, Flower Power, Mash Ups of Metal klinken me als muziek in de oren. Om van de categorie Polonaise nog maar te zwijgen. We lopen hier sowieso veel te weinig polonaise, dus het is te hopen dat die categorie als keuze aangeboden wordt.

Hoe het namelijk allemaal werkt: elk kwartier komen er op het scherm drie genres/keuzemogelijkheden voorbij. Met je hippe smartphone of met de uitgedeelde stemkaarten kun je vervolgens stemmen op een van de genres. Meeste stemmen wint, volgende ronde, nieuwe keuzes.

Dj’s van dienst zijn deze Superstijl de hier niet onbekende Swokmasterz, mc en host is MC Liquid en de visuele ondersteuning wordt verzorgd door VJ Random. Lekker veel stadsgenoten, wat al meer dan voldoende reden zou moeten zijn om eens een goed feest hier in Vera te houden. Potje dansen, potje bier, meeschreeuwen, maar niet te hard, want even later heb je je stem nog nodig om je favoriete genre aan een overwinning te helpen. En zoals je in Vera gewend bent, helemaal voor nop! Nouja, afgezien van de maandkaart dan, maar die heb je natuurlijk nog wel van een andere (zaterdag)avond.

- Ralf

NB. Niet in de rij staan om te stemmen? Download hier alvast de gratis app.