Vanavond staat geheel in het teken van de Academie voor Popcultuur, naast Downstage is er ook in de zaal een mooi programma: klik!


Vanavond een Academie voor Popcultuur avondje in Vera, en dat op de Noorderslag zaterdag! Nu weten we al jaren dat er bij die school niet alleen de Krezips en andere ellende van de lopende band af rolt. Er lopen daar in ieder geval leraren rond die ook in Vera hebben gewerkt, en dat zien we wel aan de bands die als ex-Pop Academie kunnen benoemen. Eklin, Luik, Hilbrandt Mill en vanavond weer een nieuwe lichting.

Met in de kelderbar Sväva, een vijfkoppige dreampopformatie uit Leeuwarden. Met studenten van, jawel, de Academie voor Popcultuur. Warme rustige baspartijen, slim in elkaar verweven zang- en gitaarlijnen, ondersteund door de synthesizer en een gedempt drumstel. De krachtige maar niet té krachtige zang van zangeres Bente. Ik vind die gitaarlijnen echt fantastisch en hoe ze je aandacht weten te verleggen van gitaar naar zang. Ik moest direct aan Beach House denken en liefhebbers van Lightning Dust of het lokale Meadowlake kunnen hier ook wel mee uit de voeten.

Google zegt me dat Sväva drijvend betekent. Laat je vanavond drijven in het warme bad dat Sväva heet, of drink een biertje aan de bar ofzo. Maar kom in ieder geval kijken! | THOMAS