Precies twee weken geleden stonden tijdens een geweldige Swingavond in Vera Blood Red Shoes achter de draaitafels. Vanavond hebben we weer iets speciaals in petto. Vito Roccoforte en Gabriel Andruzzi, beter bekend als de mannen van The Rapture, zullen twee uur lang een dansbare DJ set ten gehore brengen. De dance-punk helden kennende zal het avond gevuld met disco, funk en house worden!

De bevrijdingsswing begint om 23:30 en de entree is gratis (wel maandkaart nodig). The Rapture zal rond 01:30 starten.

Onze resident DJ Ralf omlijst deze avond en stelt elke maand zijn persoonlijke Swing-Top 5 samen. Deze bevat de nieuwste hits, maar ook oude dansvloerkrakers die in zijn ogen te weinig aandacht krijgen. Hieronder lees je wat en waarom.

Jack White - Sixteen Salteens
Jack White behoeft natuurlijk geen introductie. Met Sixteen Salteens heeft hij zijn zoveelste dansvloer- en gitaarkraker uitgepoept alsof het niks is. Lekker smerig riffje, niks meer aan doen.

Gorillaz - Do Ya Thing
Over mensen die geen introductie nodig hebben gesproken. Damon Albarn laat zijn virtuele gorilla-vriendjes samen stoeien met Andre 3000 en James Murphy om op de proppen te komen met een 13 minuten durende schizofrene hiphopelectro-track. Onlangs op Recordstore Day het singeltje opgepikt waar je dan een euro per minuut voor neer moet tellen. Het geld meer dan waard. De single-edit bewaren we wel voor in de club.

The Shoes - Time To Dance
Hopelijk zitten de dansschoenen strak aangesnoerd, The Shoes leveren een monster van een indiehit met een lekkere elektro-tik, zoals Kaiser Chiefs dat ook konden in betere tijden, maar dan zonder het hoge 'lalala-gehalte'.

Best Coast - The Only Place
Het zonnetje begint buiten eindelijk een beetje door te breken en hoe dat beter te vieren dan met een kek zomers deuntje. Het Californische duo heeft inmiddels haar liedjesschrijf-sporen wel verdiend, maar nog niet eerder was het zo dansvloerwaardig. Zomer op de dansvloer.

JD McPherson - West Side Gal
Onder het mom van 'wie het oude niet eert is het nieuwe niet weert' laat JD McPherson oude rockabilly tijden herleven. Totdat JD met zijn band in Vera speelt (9 mei) draaien we onze heupjes vast warm. Mooi spul!