Elke zaterdag  komen de beste dansbare plaatjes langs, gedraaid door je favoriete Vera DJ’s!

Na de dj-set van Rats On Rafts vorige week, kruipen vanavond onze dj's Karlijn en Jeroen achter de draaitafels om je de leukste under- en wat meer upperground hits te laten horen.

 

Onze resident dj Ralf Koopman (vanavond even afwezig dus) doet elke maand een greep uit zijn playlist, om de nieuwe hits toe te lichten als ook oude hits die in zijn ogen te weinig aandacht krijgen (klik voor Youtube-linkjes).

Dean Parrish – Tell Her

Vorige maand eindigde ik mijn mini-playlist met de ‘oud klinkende’ rockabilly van JD McPherson die het nog elke week erg goed doet op de Vera-dansvloer. Deze maand ga ik gewoon verder met een ‘echt’ oudje,  van Dean Parrish. Wie nou precies het origineel geschreven heeft blijft me wat onduidelijk (waarschijnlijk Johnny Thunder), deze versie is in ieder geval mijn favoriet. Het groovet en swingt als een tiet.

Hot Chip – Night and Day

Nieuw werk van de nerdy dansers van Hot Chip is bijna altijd de moeite waard, zo ook de eerste single van hun nieuwe album. Een classic als ‘Ready for the Floor’ zal het niet worden, smakelijk is het wel.

Bonde do Rolo – Kilo (Turbotito Remix)

Als we dan toch de dansteugels laten vieren gaan we ook maar meteen helemaal los met deze remix van de Bonde do Rolo single. Tussen Buraka Som Sistema en CSS in geeft het een perfecte zomerse impuls aan de dansvloer.

Jacques Dutronc – Les Cactus

Ik had de eer om tijdens het sluitfeest van Primavera Sound te mogen dansen op plaatjes die de Black Lips me voorschotelden, dit was het tweede nummer dat door de speakers knalde. Een volslagen ondergewaardeerde Franse grootheid, in ieder geval buiten de Frans sprekende regionen.  Ik was al bijna weer vergeten hoeveel hits de beste man wel niet heeft, allemaal even dankjewel zeggen tegen de Zwarte Lippen.

The Hives – Go Right Ahead

De aller-, aller-, allercoolste band op aarde is natuurlijk The Hives (vinden ze zelf overigens ook). Nieuwe album is ook weer prima voer voor de gitaarliefhebber, poppunk zoals het is bedoeld. Luister en dans op deze gigantische rip-off van ELO, maar wie maalt daar om. En ander s schreew je in plaats van Go Right Ahead maar Don’t Bring Me Down. Tot op de dansvloer!

 

Verder kun je genieten van de toepasselijke  beelden van Vera’s VJ crew en een of meer bands in de kelderbar.

Vera Swingavond & Downstage
Iedere zaterdag van 23:30 tot 04:00.
Entree: gratis (mits je een maandkaart hebt, anders is het € 1,50)
Bier (Amsterdammer): € 1,80