Op zaterdag 15 september van 15.00 – 23.00 u. vindt de manifestatie ‘SHAKEN, NOT STIRRED’ plaats.
SHAKEN, NOT STIRRED is een manifestatie van beeldende kunstinstellingen in de stad Groningen aan het begin van een nieuw seizoen.

De manifestatie wordt  's avonds afgesloten met een afterparty tijdens onze wekelijkse Swingavond. Tijdens deze Swingavond zal een van onze Vj's, Daniel Valentim, een bijzonder video-performance uitvoeren, die geprojecteerd wordt op het voorpand van Vera. Tijdens dit project wordt er onder andere een rechtstreekse videoverbinding met Rio de Janeiro tot stand gebracht. Meer informatie over dit project kun je hier vinden. Iedereen is welkom! 

Wat is Shaken, Not Stirred?

Op de middag en avond van deze zaterdag  kan het publiek kennismaken met de diversiteit aan beeldende kunst zoals die in Groningen te zien is. Van ‘s middags 3 uur tot ‘s avonds 11 uur zijn 12 instellingen te bezoeken. Tussen 17.30 en 18.30 u. zal een intermezzo plaatsvinden in het Groninger Museum met een toespraak van de nieuwe directeur van het museum Andreas Blühm.

Niet alleen is er veel kunst te zien, daarnaast verzorgen diverse instellingen extra activiteiten op deze dag. Zo zal er ergens een muziekoptreden zijn, wordt een puzzeltocht georganiseerd, is er een verloting van een kunstwerk en zullen elders kunstenaarsgesprekken en rondleidingen plaatsvinden.

Een overzicht van deze activiteiten, de plek waar- en het tijdstip waarop ze plaatsvinden vindt u op deze website inclusief een plattegrond en route. Bovendien wordt een vouwfolder uitgebracht, waarop alle informatie overzichtelijk te vinden is.

De dag zal worden afgesloten met een de AFTERPARTY in VERA.

Kortom, een ieder kan kennismaken met wat Groningen te bieden heeft aan beeldende kunst en met de bijzondere plekken waar deze te zien is.

Deelnemende instellingen zijn:
Groninger Museum, CBK Groningen, Galerie Noord, Pictura, Noorderlicht, Wallhouse, NP3, Ann’s Art, WEP, galerie with tsjalling:, SIGN, Kunstruimte 09.

Vera Swingavond & Downstage
Iedere zaterdag van 23:30 tot 04:00.
Entree: gratis (mits je een maandkaart hebt, anders is het € 1,50)
Bier (Amsterdammer): € 1,80