DJ DNA was in de jaren '80 en '90 de dj van de legendarische Nederlandse band Urban Dance Squad. Dat de band in 1990 de Popprijs won, ja, die prijs die elk jaar op Noorderslag wordt uitgereikt, is een leuk feitje, maar dat de band als een van de eersten pop, rock, samples en rap wisten te combineren maakt het label ‘legendarisch’ meer dan terecht. 

DNA, echte naam Arjen de Vrede overigens, heeft dit jaar zijn eerste solo-album gereleased, waarvan de vaste Swingavond-bezoeker ‘Sum Of The Sound’ ongetwijfeld bekend in de oren zal klinken. Op die laatste single onder andere vocalen van legendarische hiphopper Kurtis Blow (!), en zangpartijen van Torre ‘DeStaat’ Florim en Janne Schra (ex- Room Eleven, nu solo).

Niet alleen als misschien wel de eerste Nederlandse scratch, chop en cut-dj heeft Arjen naam gemaakt, ook heeft hij remixes gedaan voor bijvoorbeeld De Jeugd van Tegenwoordig en Junkie XL. Ach, en dat ie een hit heeft gehad die 18 weken in de Amerikaanse billboard stond noemen we gewoon even tussen neus en lippen door.

We hebben DNA al een keer mogen verwelkomen met het Beukorkest, en uiteraard met Urban Dance Squad, maar dit keer trakteert hij de Swingavond zelf op zijn favoriete platen! De ideale kans om te dansen op een ware pioneer in de Nederlandse dance-, rock- en popscene.