Elke zaterdag  komen de beste dansbare plaatjes langs, gedraaid door je favoriete Vera DJ's. Verwacht weer avondje vol echte VERA dansvloerkrakers, de nieuwste releases en een flinke vleug electronica!

Vanavond draait resident DJ Ralf samen met DJ Karlijn, die -als ervaringsdeskundige- het beste weet hoe je de dames de dansvloer op moet lokken.

DJ Ralf stelt elke maand zijn persoonlijke Swing-Top 5 samen. Deze bevat de nieuwste hits, maar ook oude dansvloerkrakers die in zijn ogen te weinig aandacht krijgen. Hieronder lees je wat en waarom. Klik voor video.

Jack White - Sixteen Salteens
Jack White behoeft natuurlijk geen introductie. Met Sixteen Salteens heeft hij zijn zoveelste dansvloer- en gitaarkraker uitgepoept alsof het niks is. Lekker smerig riffje, niks meer aan doen.

Gorillaz - Do Ya Thing
Over mensen die geen introductie nodig hebben gesproken. Damon Albarn laat zijn virtuele gorilla-vriendjes samen stoeien met Andre 3000 en James Murphy om op de proppen te komen met een 13 minuten durende schizofrene hiphopelectro-track. Onlangs op Recordstore Day het singeltje opgepikt waar je dan een euro per minuut voor neer moet tellen. Het geld meer dan waard. De single-edit bewaren we wel voor in de club.

The Shoes - Time To Dance
Hopelijk zitten de dansschoenen strak aangesnoerd, The Shoes leveren een monster van een indiehit met een lekkere elektro-tik, zoals Kaiser Chiefs dat ook konden in betere tijden, maar dan zonder het hoge 'lalala-gehalte'.

Best Coast - The Only Place
Het zonnetje begint buiten eindelijk een beetje door te breken en hoe dat beter te vieren dan met een kek zomers deuntje. Het Californische duo heeft inmiddels haar liedjesschrijf-sporen wel verdiend, maar nog niet eerder was het zo dansvloerwaardig. Zomer op de dansvloer.

JD McPherson - West Side Gal
Onder het mom van 'wie het oude niet eert is het nieuwe niet weert' laat JD McPherson oude rockabilly tijden herleven. Totdat JD met zijn band in Vera speelt (9 mei) draaien we onze heupjes vast warm. Mooi spul!