Daniel Romano is nog geen dertig jaar oud, maar neemt je moeiteloos mee naar een honky-tonk in Nashville, pak ‘m beet anno 1970. Overtuigende songs over liefde en haat, trouw en verraad, natuurlijk het nodige drankmisbruik en dit alles voorzien van fraaie samenzang en een huilende pedal-steel guitar. Met veel gevoel voor zowel muzikale stijl als de daarbij passende uiterlijkheden brengt de jonge Canadees zijn hartverscheurende songs over het voetlicht.

Romano wordt vaak vergeleken met de allergrootsten zoals daar zijn Willie Nelson, Waylon Jennings, Merle Haggard of de drie Hanks. Als je hem zelf daarnaar vraagt, citeert hij het liefst een songtitel van George Jones: “Who’s Gonna Fill Their Shoes?” Daniel Romano heeft inmiddels vier albums op zijn naam, waarvan het meest recente ‘Come Cry With Me’ ook in Europa de welverdiende aandacht weet te trekken.

Take Root brengt deze country sensatie een dag voor het festival in de Oosterpoort naar VERA. Met je Take Root ticket in de hand, is de entree aan de avondkassa € 7,50.

Het voorprogramma wordt ingevuld door Reverse Cowgirls. Deze Groningers zijn het afgelopen jaar druk bezig geweest met het opnemen van hun nieuwe plaat, genaamd Bucking. Hierop combineert de band een groot aantal verschillende stijlen, zoals country, bluegrass, punk, blues en soul. Het optreden betekent niet alleen dat ze in het voorprogramma staan van Daniel Romano, maar het is ook nog eens de release van het album. Een belangrijke avond dus, waar we veel nieuwe muziek zullen horen van twee fantastische acts.