Het muziekfestival TakeRoot is als een verrassende reis door Amerika. Het ene moment zit je in een Blue Motel, waar een vereenzaamde singer-songwriter zijn leed door de flinterdunne wanden uitschreeuwt, om vervolgens in een plattelandsschuur vol feestende country-liefhebbers te belanden. SPOT Groningen programmeert het hele jaar door concerten die worden gepresenteerd onder de noemer TakeRoot presents, deze keer in samenwerking met VERA.

De in Alabama geboren Dale Watson is net zo Texaans als de Texas Panhandle of Texas BBQ. De zanger kwam al vanaf jonge leeftijd in aanraking met country en Americana. Zijn vader, een vrachtwagenchauffeur, trad 's nachts op als countryzanger en zijn oudere broers speelden in bands. Op zijn zevende kreeg Watson zijn eerste gitaar en begon kort daarna zijn eigen nummers te schrijven.

Dale Watson heeft wereldwijd gespeeld, is ingewijd in de Austin Music Hall of Fame en heeft zijn eigen genre, Ameripolitan, gesticht waarmee hij zich onderscheidt van de moderne Nashville-countrypop. Hij is al twee decennia lang het boegbeeld voor de old-school Honky-tonk en is een ware countrylegende, een status die hij deelt met zijn mede-Texanen Waylon Jennings, Willie Nelson en George Strait.