KOM OP TIJD, VOL = VOL!

Het BNN/3FM-radioprogramma That's Live gaat het land in! Onder de naam That's Live XL gaat het radioprogramma met presentator Eric Corton de concertzalen af voor een speciale show. Tijdens That's Live XL zullen drie artiesten een kort optreden verzorgen, dat een paar dagen later is te horen in de uitzending van That's Live op 3FM. En de première van deze nieuwe live-avond is vanavond in VERA!

That's Live bestaat sinds vorig jaar tien jaar, en dit werd gevierd met een uitverkocht concert in Tivoli. Dit smaakte natuurlijk naar meer, en dus is besloten om That's Live naar een hoger plan te tillen. Ons podium zal worden bemand door de Australische rockgroep The Temper Trap, singer-songwriter Yori Swart en de Nederlandse indie-pop band Sunday Sun.

The Temper Trap heeft dit jaar het tweede, gelijknamige album uitgebracht. Dit is de opvolger van het debuut ‘Conditions’ (2009), met daarop onder andere de megahit ‘Sweet Disposition’. De band, die qua sound wel vergeleken wordt met Two Door Cinema Club en Death Cab for Cutie, heeft op de nieuwe plaat ervoor gekozen de synthesizers een prominentere rol te geven. Het resultaat is sfeervolle, uitgesponnen nummers met wat meer diepgang.

Ook Yori Swart speelt op deze eerste editie van That's Live XL. De uit Alkmaar afkomstige singer-songwriter  vond succes in 2011, toen ze de Grote Prijs van Nederland naar binnen hengelde. Yori, die al sinds haar tiende een gitaar in de handen heeft, kwam dit jaar met haar debuut album met daarop interessante folky popsongs à la Sheryl Crow en Ani DiFranco.

Sunday Sun is het geesteskind van vier jonge veteranen: Koen-Willem Toering (Woost), Yoshi Breen (RubyQ), Wouter Rentema (GEM, Laura Jansen) en Jan Teertstra (Wooden Saints, Laura Jansen). Ze vonden elkaar in de gezamenlijke liefde voor korte en bondige oorwurmen met inhoud, liedjes die spontaan een lach op gezichten toveren maar zich ook nestelen in je hart. De eerste single 'Highly Respected Rebel' verleidde 3FM al om Sunday Sun tot Serious Talent te bombarderen. Er zit zoveel muziek in Sunday Sun dat de popelende band voor het einde van 2012 drie EP’s zal uitbrengen. Sunday Sun vervangt The Deaf, die wegens ziekte helaas niet kunnen komen.

Op zaterdag 22 september is het concert terug te luisteren tijdens de uitzending op 3FM.


Speelvolgorde:

18:00 - Yori Swart
19:00 - Sunday Sun
20:00 - The Temper Trap