Mensen klagen vaak dat ze het zo druk hebben, ik ook. Zo moet ik te midden van alle werkperikelen en vakantievoorbereidingen ook nog even een VERA-artikel uit de mouw schudden. Maar weet je wie het pas echt druk heeft? Matt Adams, beter bekend -en steeds bekender- onder de noemer The Blank Tapes. Die heeft in zijn eentje inmiddels zo’n vierhonderd liedjes bedacht, en een flink deel ervan op plaat uitgebracht. Het restant wacht nog in zijn volle, drukke hoofd op een release.

Nou denk je misschien dat hij aan de lopende band hyperactieve drieakkoordenpunk uitbraakt, maar het grappige is dat zijn muziek enorm relaxed is, met een stevige hang naar vooral de sixties. The Blank Tapes duikt net als een band als Allah-Las terug in de tijd, om de muzikale erfenis in een nieuw jasje te steken. Ze worden met van alles vergeleken: Beatles, Kinks, Ray Davies, Velvet Underground, Buddy Holly, maar ook met Belle & Sebastian en Pavement.

De biografie van The Blank Tapes spreekt van 1960’s inspired folk-rock-surf-psych-soul-pop, zie dat maar eens op een poster te passen. Die eerdere platen verschenen onder meer bij Volcom, Burger Records, White Noise en Antenna Farm. Het nieuwe album ‘Candy’ verscheen op 29 juni jongstleden. Adams nam deze op met band, met onder meer Will Halsey uit Sugar Candy Mountain op drums. Dat moet een vrij grote stap voor Adams geweest zijn, daar hij eerder altijd het volledige instrumentarium voor zijn eigen rekening nam, opgenomen in garages, slaapkamers en schuurtjes.

‘Candy’ lijkt me een prima kandidaat voor de zomerplaat van het jaar, helemaal met de huidige heerlijk warme temperaturen (we schrijven half juli). Muziek om lekker bij weg te dromen in de zon. Of om lekker hard in de auto te draaien op vakantie, met de ramen open. Of om na een bezoekje aan Noorderzon even in VERA live te komen beluisteren. Niks drukte: endless summer!

T-Ice