The Bony King of Nowhere is het pseudoniem van de Belgische singer-songwriter en muzikant Bram Vanparys. In 2018 bracht hij Silent Days uit, dat niets minder dan vier-en vijfsterren recensies kreeg en werd geprezen als zijn beste album tot nu toe. Zo won hij in Vlaanderen een Music Industry Award voor 'beste auteur-componist'. Dit toonde het volledige potentieel van de singer-songwriter en zijn belofte om zichzelf nooit te herhalen en te blijven overtreffen.

Het nieuwe Bony King album heeft lang op zich laten wachten, maar is in februari 2024 uitgekomen. De eerste single 'Are You Still Alive' belicht bepaalde patronen van de samenleving, waaronder de impact van sociale media op verbinding en geluk.

Songwriting legendes als Neil Young en Bob Dylan hebben Bram altijd gezelschap gehouden, maar op zijn nieuwste plaat komt de inspiratie steeds meer van hedendaagse muzikanten. De invloeden van onder meer PJ Harvey, Blur, Nick Cave en zelfs Led Zeppelin zijn herkenbaar als je naar zijn muziek luistert. De Vlaamse zanger blijft trouw aan zijn oprechte songwritingstijl, terwijl hij onbekende muzikale en thematische gebieden verkent.