De naam van The Bug Club is een goede introductie van het doen en laten van de band: een hechte groep die muziek maakt met een focus op het vertellen van alledaagse verhalen, die de mens vaak voor lief neemt. Deze verhalen zijn doorspekt met een grote dosis humor en veel riffs.

The Bug Club, ontstaan in 2016, bestaat uit Sam Willmett (gitaar/zang), Tilly Harris (bas/zang), en Dan Matthew (drums). De muziek van de band is als volgt te omschrijven: Jonathan Richman is met een grote versterker en zijn tijdmachine afgereisd naar the Nuggets, en Ray Davis en Sterling Morrison zijn samen gaan werken, waarbij ze in de muziek gedoken zijn van The Minutemen. Ze hebben afgesproken dat de liedjes niet langer dan twee minuten moeten duren. Een combinatie van deze twee fantasieën komt in de buurt van de muziek van het in Wales gevestigde muzikale trio.

KEG bevindt zich op de dunne lijn tussen de duidelijke muren van hedendaagse post-rock, en de tijdloze urgentie voor harmonie en goede songwriting. Dit heen- en weer geduw is te horen in de composities van de band. De persoonlijke aard van de teksten, die soms pijnlijk dichtbij komen, is wellicht niet altijd te horen. Dit intieme inkijkje wordt afgewisseld met de vele muzikale invloeden en achtergronden van de muzikanten van de band.