Kijk eens aan! Donny Paycheck is terug! Na meer dan een decennium de drijvende kracht achter rock 'n roll en snelste punkband Zeke te zijn geweest, zowel met drumsticks als met middelvinger, is hij nu op tour met zijn nieuwste band The Cutthroat Brothers.

Na een extensieve en uitputtende tour met Motörhead in 2005 was het een tijdje wat stil rond Zeke. De band begaf zich nog wel op het live circuit in de States, maar een Europese tour zat er voorlopig niet in. Donny besloot het bijltje bij Zeke neer te gooien en schoolde zichzelf om tot barbier. Hij opende een kappers- en tattoo shop, die meer dan succesvol bleken. Marky Felchtone kwam ondertussen met een nieuwe line up van Zeke met origineel bassist Kurt Colfelt en een nieuwe drummer die hij aanmoedigde met de woorden 'speel gewoon zo snel als je kunt'.

Met het drummen in zijn bloed duurde het niet lang voor Donny om zich weer over te geven aan zijn favoriete hobby en zo zit Donny niet alleen bij The Cutthroat Brothers achter de cymbalen, maar knalt hij er ook op los bij supersnelle Seattle punkband The Derelicts, die onlangs een nieuw album uitbrachten op Donny's Digital Warfare label.

Met jeugdvriend Jason besloot hij een andere weg in te slaan. Het kappers duo speelt vlijmscherpe, retestrakke rock 'n roll met een fijne drive. Hoekige drums, een geoliede slide gitaar, lekker up tempo. De zang dreinerig en sinister. The Cutthroat Brothers verstaan hun vak. Net zo handig met een scheermes als met garagepunk. Samen met Jack Endino nemen ze hun eerste plaat op in slechts drie dagen. Het resultaat is een duivelse verrekt goede plaat met psychedelische grungy songs die in sneltreinvaart op je af stormen, hier en daar afgeremd met wat Cramps-esque swampballads. De platenhoes is ook zeer vermakelijk. Bloed en witte jassen in een kappers salon. Uiteraard gepresenteerd met een dikke middelvinger.

Nathalie