The Desmonds zijn één van de nieuwste bands in de Nederlandse underground. Afgelopen jaren is hun thuisstad Groningen de spil geweest van waaruit ze de landelijke indie scenes hebben veroverd. In de studio en op het podium vindt de band zichzelf continu opnieuw uit, resulterend in nummers die de puntige Amerikaanse garagepunk-sound combineren met een ondefinieerbaar maar herkenbaar Nederlands geluid, vergelijkbaar met Iguana Death Cult en Personal Trainer.

The Desmonds nemen als Never Mind the Hype talent deel aan Popronde 2020 en 2021. Ze speelden al eerder in VERA in het voorprogramma van Mike Krol, op Bevrijdingsfestival Groningen en volgden het coachingstraject van Hit the North.

Na een serie succesvolle singles en de Dripping EP, heeft de band in Oktober haar eigen artistieke onafhankelijkheidsverklaring uitgebracht: het debuutalbum Good Morning America. Met dit album komen ze terug naar VERA op 7 januari!

Fuzz gitaren, felle bass riffs en beukende drums, het in Utrecht geboren Bongloard is hier om even flink de boel te verbouwen. Met hun harde garage rock is hier nog niet de helft over gezegd. Geïnspireerd door oa. Thee oh Sees en Ty Segall gaan Jannes van Kaam (FFOOSS), Ties Bogers (Ex-Palmsy) en Jan van Asch (Speak Easy) menig concert zaal met de grond gelijk maken.