Alsof het allemaal precies zo moet zijn. Op 14 februari commerciële liefdesverklaring dag en raad dan eens wat VERA op de planken heeft staan? 4 vrouwen. Niet zomaar 4, ook dat nog.

Twee Zweedse (van origine dan) en twee uit de UK. De dames uit Zweden zijn voor het muzikale klimaat uitgeweken naar de UK en daar liepen ze vervolgens verwanten tegen het lichaam waarmee ze meer gemeen hadden dan vintage kleding.
Het is een gevaarlijke combi. In elk geval muzikaal gezien. Ik moet uitkijken met de verwijzingen en 'chicks met ballen' uitspraken vrees ik in het steeds verraderlijker wordende Nederlandse landschap. Maar ze mogen er zijn hoor en niet alleen muzikaal gezien. Maar laat ik het dus maar netjes houden.

Nog niet zolang geleden had je de Courtney's (goeie plaat), iets langer geleden de dames van Chastity Belt (leuk) en ergens daarin kun je The Franklys ook wel plaatsen. Persoonlijk zou ik er ook nog graag een Blondie en een Patti Smith bij in willen gooien.

Muzikaal gezien is het minder punkig dan je vermoedt bij een naam als The Franklys. Ik las ergens een verwijzing naar The Hives, grote VERA naam, maar ik snap die verwijzing niet helemaal. Het komt bij mij meer over als een Debbie Harry met een post punk / garage band. Waar er alle ruimte gegeven wordt aan een pakkend liedje met ruimte voor wat vuig solo gitaar werk. Als ze dit met veel energie brengen moet dat live wel goedkomen dunkt me.

Voor de geschiedenis in vogelvlucht; gevormd in 2011 en om de 2 jaar een EP, met als hoogtepunt vorig jaar het debuut album Are You Listening? In de UK al goed ontvangen en nu is het de beurt aan Europa.

Het is aan ons om te laten zien dat we kijken en luisteren. Een mooie avond voor een date met 4 vrouwen of voor mensen wier grote liefde gitaarmuziek, bier en Vera heet.

anco