The Gathering is één van die bands die zichzelf altijd opnieuw heeft weten uit te vinden. Een breed scala aan genres worden geïntegreerd in hun muziek, zo hoor je elementen van ambient, shoegaze, postrock en metal. Destijds maakten ze naam als een doom metal band, maar met de komst van Anneke van Giersbergen evolueerde de sound al snel naar een meer atmosferisch geheel.

Na zeven studioalbums neemt Silje Wergeland de vocalen over van Giersbergen, maar na 'The West Pole', 'Disclosure' en 'Afterwords' kondigde de band hun hiaat aan. 2018 was het jaar waarin de band weer terugkeerde. Dit jaar vieren ze hun 30-jarig bestaan met een tournee vol klassiekers en nummers die ze voor het eerst live spelen.

De art rock band Lesoir is beïnvloed door Anathema, Porcupine Tree, Steven Wilson en The Gathering. Heavy, maar met veel ruimte voor dynamiek en atmosfeer. In 2010 kwam de band tot stand en een jaar later volgde het debuutalbum. Het laatste album 'IV Latitude' werd geproduceerd door John Cornfield (Muse) en Bruce Soord (The Pineapple Thief).

The Catering @ Het Pakhuis ;-)
Vanavond kun je voorafgaand aan het concert op vertoon van je (digi-)ticket voor een tientje een daghap (vega of vlees) bestellen bij Het Pakhuis (Peperstraat 8). Reserveren doe je hier.