The Ghost Wolves zijn een punk-blues duo ontstaan in 2011 op het platteland van Austin, Texas. Zo'n tien jaar geleden ontmoetten Carley en Jonny elkaar op een hippie kampeerfestival in Kerrville, Texas. De twee muzikanten waren al wat jaartjes actief als backing players in de scene van rockabilly, country, blues en rock & roll. Toch gaf dit niet de ultieme voldoening die ze zochten en het logische antwoord hierop was natuurlijk... het oprichten van The Ghost Wolves. Wat in de eerste instantie begon als niet meer dan een idee, bood het duo uiteindelijk de ultieme creatieve vrijheid die ze zochten.

De klanken van Amerikaanse rhythm & blues en rock & roll iconen als Jessie Mae Hemphill, RL Burnside en Bo Diddley zijn nooit ver weg bij The Ghost Wolves. Als geen ander weten ze perfect eer te doen aan de iconische Amerikaanse sound van de jaren '50 en '60 en dit tegelijkertijd te combineren met opstandige punk rock van de jaren '70, zoals The Clash en The Cramps.

Live komt hun explosieve bluesy garage rock & roll perfect tot zijn recht. Sinds hun eerste shows in 2011 hebben ze zo'n 1000 shows gespeeld, verspreid over meer dan 18 landen. Touren is een onmisbaar onderdeel geworden voor het duo en dat hoor je meteen terug in hun shows. Op 7 september bracht Third Man Records hun derde release uit, een 7″ EP genaamd “Crooked Cop” bestaande uit drie nummers. 

Amsterdam is de stad waar in 2015 het duo Deutsche Ashram ontstond. Ajay Saggar and Merinde Verbeek maken samen meeslepende, gelaagde dreampop/shoegaze vergelijkbaar met Cocteau Twins en Lush. Ook invloeden van post-punk bands als Souxsie & the Banshees hoor je terug in de gelaagde, volle sound. Debuutalbum “Deeper And Deeper” kwam uit in 2016 en werd positief ontvangen door de alternatieve media. Het duo brengt 24 januari een gloednieuwe opvolger op het debuut uit, deze draagt de titel “Whisper Om”.

Foto door Giles Clement