Deze band zette de eerste stappen van hun muzikale carrière onder de naam Texas Radio. Die periode bracht ze al meerdere keren langs de Zwarte Cross, ESNS en op de aftershow van Bob Dylan. Een getekende deal bij Goomah was vervolgens het moment om de naam om te dopen naar The Grand East en om de weg omhoog verder in te zetten.

Vuige rock’n soul vol geestdrift en daverende uitspattingen. De bandnaam verwijst niet alleen naar een bestaande reisroute door de Verenigde Staten, maar ook naar de afkomst van de heren. Opgegroeid tussen de ‘weilanden en koeienstront’, zochten ze elkaar op om samen muziek te luisteren en uiteindelijk te zelf te maken. Inspiratie halen ze uit bands als The Doors en Led Zeppelin, maar ook uit artiesten als Tom Waits en Captain Beefheart. Debuutplaat Movano Camerata (2016) werd met alle lof ontvangen en live brengen ze hun rock’n soul met geweldige uitspattingen o.a. dankzij een frontman met de bezieling van een swingende predikant. Voor hun nieuwe album What A Man (2018), dat recent uit kwam, hield The Grand East alles in eigen hand. Ze brachten het uit op hun eigen label, dat samen met hun fans werd opgezet. Na meer dan 40 festivals, 2 eigen clubtours en de eerste Europese shows is het tijd voor een nieuw hoofdstuk.

In hun geliefde Deventer brouwden de vijf mannen van de support band Boogie Monster een uniek recept: groovy rock ‘n roll. Dat is swingende bluesrock met een scheutje pop en een snufje soul. Knallende en catchy songs gebracht met voelbare eerlijkheid en een grote glimlach. Met een boogie hier en een shuffle daar garandeert Boogie Monster altijd een energieke liveshow. De debuut EP komt in het voorjaar uit.