'Do you remember the time when we first fell in love?', zingt Henri Sulman op een van de prijsnummers van On Your Nerves. Nou, ik toevallig wel. Terwijl ik de nieuwste plaat van The Heck nog eens door luister, zwijmel ik terug naar een donkere Eurosonic-avond in (ik denk) 2010. De garagerockrevival, zoals die achteraf zo mooi is genoemd, was in volle gang en De Keefmen speelde in Shadrak.Met heel garagerockminnend Groningen stond ik vooraan en kreeg het ene na het andere perfecte popliedje om de oren gesmeten. Dus nouja, als ik dan toch een moment moet kiezen waarin ik voor het eerst verliefd werd op de fijngesmede popliedjes van Sulman, doe mij toen maar.

Het is alleen lastig in te schatten of er daarna sprake was van 'verliefd blijven' of een onvervalst Stockholm syndroom. De beste mann is namelijk niet weg te slaan met zijn bands uit VERA. Door de jaren heen staat de teller, via bands als De Keefmen, Sensational Second Cousins en The Miracle Men, boven de 25 (!) optredens in ons pand. Dat kunnen toch niet veel mensen zeggen zonder glashard te liegen.

Hoe dan ook, daar kan dus best nog eentje bij! En voor de goede orde; The Heck bestaat natuurlijk niet alleen uit Sulman (lees vooral meer over de band in dit sterke artikel van 3voor12 Drenthe. Het trio wordt tot trio gemaakt door René Katerbarg en Erik Berends, die we natuurlijk met gelijke open armen zullen ontvangen 24 juni. Kom langs en laaf je oren aan weergaloze garagerock propvol plezier, waar (altijd) veel te weinig van wordt gemaakt. | Ralf