Het snoeiharde rock duo The Inspector Cluzo komt regelrecht van hun boerderij uit Mont de Marsan, Gascony (Frankrijk), naar VERA. De band, bestaande uit zanger en gitarist Malcom Lacrouts en drummer Phil Jourdan, maken soul/funk’n roll waar ze geen derde bandlid bij nodig lijken te hebben om het zo krachtig te laten klinken. Onlangs kwam hun tiende jubileumalbum uit genaamd 'We The People Of The Soil' en dus gaan deze mannen op tournee.

Dat ze met z’n tweeën weten hoe ze een show moeten neerzetten blijkt wel uit de live video’s die verschijnen op het internet. The Inspector Cluzo speelde maar liefst 1000 shows in 51 verschillende landen en zijn daarmee Frankrijks hardst tourende band. In 2011 hebben we ze al eens eerder mogen ontvangen in VERA en stonden ze ook op Eurosonic in Huize Maas.

De boerderij in Mont de Marsan, fungeert naast woonplek ook als oefenruimte en studio waar deze gasten aan hun muziek werken en alles volledig analoog opnemen. Deze volhardende DIY mentaliteit maakt dit duo zo’n uitzonderlijk goede band. Ze regelen hun eigen shows, hebben hun eigen label en doen daarbij voor iedere show eigen promotie.

Hun livereputatie is groots en dat houden ze graag in ere. Daarom belooft dit optreden in VERA een waar feest te worden. Komt dat zien!