Het is een mooi verhaal, dat van The Queers. Daar waar menig punkrock band het bijltje er al lang bij heeft neer gegooid, tourt en brengt deze band uit New Hampshire nog steeds platen uit.

The Queers onder leiding van zanger/ gitarist Joe King timmert al sinds 1981 aan de weg en heeft een discografie waar geen eind aan lijkt te komen. Het meeste materiaal kwam uit op het destijds befaamde Lookout! Records, dat ook bands als Green Day, The Groovie Ghoulies, Rancid en Screeching Weasel huisvestte. The Queers debuteren in 1982 met hun EP "Love Me", maar het duurt nog tot 1990 voordat hun eerste full length "Grow Up' uitkomt. Een poppy punkplaat die bol staat van heerlijke catchy liedjes met de snelheid van The Ramones, aangezet met springerige gitaarloopjes en een lekkere snotterige garage attitude gespeeld met jeugdig enthousiasme en een hondse speelsheid. Opvolger "Love Songs For The Retarded", (1993) geproduceerd door Ben Weasel, jast er in zesendertig minuten zestien songs doorheen. Een dijk van een plaat waarop Joe King net zo makkelijk ageert tegen fascisme ("you're tripping") als blij is dat zijn meisje eindelijk volwassen is.("Ursula finally has tits") Persoonlijk favoriet blijft nog altijd "A Day Late And A Dollar Short". Een bonte verzameling opnames gemaakt tussen '82 en '94 met originele drummer en zanger Wimpy Rutherford. Vooral het hilarische "love me", het vuige "I don't wanna work" en  'this place sucks' zijn van staande ovatie kwaliteit.

The Queers zijn niet voor een gat te vangen en misschien is dat de reden dat de band na oneindig veel verschillende bezetting wisselingen nog steeds bestaat.
Het verveelt namelijk nooit. De band tuimelt over  midtempo ballads, agressieve pesterige songs, garagepunk hits, liefdesliedjes en vrolijke punkpoppers, altijd gespeeld met een felle intensiteit, kwajongens gedrag en bovenal met een vette knipoog.

The Queers blijven bekoren. Of misschien zijn ze gewoon "Too Dumb Too Quit!".

The Jerry Hormone Ego Trip
V
oordat Jerry Hormone aan zijn eigen project begon stond hij in het verleden op het podium als gitarist van The Apers. Met deze punkrockband tourde hij regelmatig met The Queers en laat deze laatste band nou net op 5 april al in VERA staan. The Jerry Hormone Ego Trip is daarom verplaatst van de Simplon bovenzaal naar VERA.

The Jerry Hormone Ego Trip ronkt, bonkt, knettert, ruist, raast, stampt, tettert, suist, galmt, giert, gonst en swingt de pan uit.
Ze vertolken irritant catchy liedjes over bellen met 0906-lijnen, Josefien, de kaketoekan, dat we allemaal dood! dood! dood! gaan en zusjes van beste vrienden die stout! stout! stout! zijn.

Onlangs is het tweede album 'The Jerry Hormone Ego Trip Swingt de pan uit!' op Excelsior Recordings uitgekomen, en wederom staat dit schijfje vol met interessante teksten en catchy rifjes.
Laat je meevoeren door de woordenstroom van Jerry Hormone, aangevoerd door zijn ijzersterke band!

The Queers - "Punk Rock Girls" Lookout! Records
The Queers - Fuck This World
The Jerry Hormone Ego Trip - Mannentranen