The Telescopes bestaan al sinds 1987, met als enige constante de componist/initiatiefnemer, de in Northumbrië geboren Stephen Lawrie. De bezetting van de band wisselt voortdurend, er kunnen tussen de 1 en 20 leden op een opname staan.

De muziek van The Telescopes heeft voortdurend zijn eigen grenzen verlegd door overlappingen van vele genres en volgt zijn eigen koers geleid door inspiratie. De tijd heeft geleerd dat nummers van de band niet alleen bestand zijn tegen herhaald luisteren, maar ook bij elke luisterbeurt iets nieuws onthult.

Of Tomorrow is het 15e album van The Telescopes, hun vijfde bij Tapete Records en komt uit op 19 mei 2023. Het album werd volledig gemaakt door Lawrie in zijn studio in Shropshire. Het album markeert een complete verandering in dynamiek, waarbij poëzie en solide grooves op de voorgrond staan.

De support van de avond is Avery Plains, uit Groningen. Sonic Youth style popmusic, noisy and melodic. Swervedriver, Wipers, Afghan Whigs en Dinosaur JR zijn namen die wel vallen ter vergelijking. Avery Plains is onstuimig, knettert en raast, immer de SONG in het vizier. Onlangs werd “Signed JC”, 10-inch, toepasselijk gepresenteerd, instore bij Plato, tijdens recordstore day.