Scherpe, flamboyante advocaat Krispus Ayena leidt ons langs een fascinerende, complexe zoektocht naar de essentie van gerechtigheid. Ayena verdedigt Dominic Ongwen die terechtstaat voor het Internationaal Strafhof. Dominic Ongwen is het eersteex-kind soldaatdat terechtstaat voor oorlogsmisdaden. 

Op negenjarige leeftijdwerd Dominic Ongwen ontvoerd door de Lord’s Resistance Army (LRA), een christelijke sekte geleid door Joseph Kony. Het leger terroriseerde jarenlang Noord-Oeganda met moordpartijen en ontvoeringen van kinderen die werden gehersenspoeld en tot kind soldaat of seksslaaf gemaakt. Dominic’s eigen ouders zijn vermoord, hij werd gemarteld en gehersenspoeld en gedwongen te doden. Maar nu staat hij terecht voor het Internationaal Strafhof in Den Haag, als voormalig commandant van de LRA.

In het spoor van Ongwen’s advocaat Krispus Ayenagaan we heen en weer tussen de rechtszaal en het prachtige Noord-Oeganda op zoek naar de echte betekenis van gerechtigheid en straf. We ontmoeten Joseph Kony’s vrouw en dochters en voeren een surrealistisch gesprek met Kony’s spiritueel adviseur. We zien ook hoe Oegandese gemeenschappen herstellen van trauma –en hoe dat botst met de fundamenten van het Internationaal Strafhof. Wanneer verandert een slachtoffer in een dader?