Hoe vang je de energie van een festivalfavoriet op een studioalbum? Na het goed ontvangen debuutalbum In Gold We Trust (2021) hebben jeugdvrienden Gijs de Groot en Johan Stolk met Them Dirty Dimes de blaren op de vingers gespeeld. Als alternatief voor hun door corona gecancelde albumtour gingen ze langs meer dan 70 crowdfunders om op de stoep te spelen, vervolgens werden ze één van de meest geboekte Popronde-acts en stonden ze op festivals als Rotterdam Bluegrass Festival, Stadspark Live en TakeRoot.

Al dat spelen brengt live een enorme bezieling en energie in de muziek, die je het liefste ook vangt in de studio. En zo besloten ze de handen ineen te slaan met producer Bernard Gepken (Daniël Lohues, Tangarine, Rob Dekay) en Frans Hagenaars (Excelsior Recordings). Omringd door een team van de beste studiomuzikanten speelden ze de nummers live in in de studio aan het Amsterdamse IJ. Zoals de albumtitel Empty Pockets doet vermoeden gaan de meeste nummers over verlies, maar altijd met de kenmerkende relativering van de goedgemutste heren.

De muziek van support act suze who? past naadloos in de klassieke folktraditie, maar zoekt nadrukkelijk naar een eigen sound. Het soloproject van Suze Commandeur vormt zich naar haar zoektocht om de muziek waarmee ze opgroeide tot iets eigens te maken. Samen met producer Rik van den Heuvel werkte ze aan een EP waarop banjo en gitaar samenkomen met lo-fi elektronica.