Al vanaf 2012 is Thomas Azier ons aan het plagen. Dat deed hij onder andere met zijn EP-releases Hylas 001 en Hylas 002 die hij uitbracht op zijn eigen label Hylas Records. Op 7 maart is de Hylas-trilogie compleet. Want dan gaan we eindelijk zijn debuutplaat Hylas horen.

Wat een gehylas zal je denken? Nou, Hylas was een figuur uit de Griekse mythologie, de jonge en zeer mooie knecht en vriend van Herakles. Dat Azier inspiratie haalt uit de meest diverse dingen – schilderijen, foto’s, en klaarblijkelijk gekke verhalen uit het oude Griekenland - kan ik je persoonlijk vertellen. Azier wil iedereen wat zeggen en dat komt ook tot uiting in zijn excentrieke performances. Elk nummer dat hij schrijft heeft verschillende lagen. Als luisteraar kun je door die lagen gaan en de diepere betekenis zoeken achter Aziers muziek, maar je kunt er ook voor kiezen om op het popoppervlakte te blijven.

Ook zijn besluit om op negentienjarige leeftijd de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden te verlaten om het avontuur aan te gaan in Berlijn heeft zijn vruchten afgeworpen. Binnen de duisternis van deze transformerende stad verkende hij de aard van het isolement via een bewuste introspectie; hij onderzocht het proces van het worden van een schaduw van zichzelf. Azier schreef en produceerde alle nummers zelf, met slechts de hulp van co-producer en sound designer Robin Hunt. Azier wordt tevens live bijgestaan door Hunt.

Jaren zwoegen in een stad waar je alleen het lelijke en het kapotte blijkt te kunnen vinden om daar vervolgens het nodige leed te ondergaan om de kern te kunnen vinden in jezelf en je muziek om te kunnen zeggen wat je wil zeggen. Dat gaan we vanavond horen en voelen in Vera. En ik hoop dat je dat doet.

Het voorprogramma zal worden verzorgd door de Franse muzikant en producer TEPR. Hij werd bekend als lid van Abstrackt Keal Agram en later met zijn solo-werk. Ook maakte hij remixes voor artiesten als Santigold, La Roux, Calvis Harris en Martin Solveig en is hij producer en toetsenist binnen de groep YELLE. Zijn muziek wordt omschreven als een mix van electro en abstracte hip-hop. Momenteel werkt hij aan een nieuw album.

- Rosan

NB. Na het concert is er nog een fijne afterparty in de kelderbar!