Nadat hij op Lowlands 2009 plots een platencontract bij Excelsior kreeg aangeboden, werd Tim Knol een van de grote sensaties van Noorderslag 2010. Los van een paar try-outs zijn eerste echte optreden met een volledige band (waar onder anderen Neerlands gitaartrots Anne Soldaat deel van uitmaakt). Een zeer succesvolle reeks optredens volgde, in zaaltjes en op festivals. Met als onbetwist hoogtepunt het hoofdpodium tijdens Pinkpop 2011. Tussendoor sleepte hij nog een Pop-Edison voor 'Beste Nieuwkomer' in de wacht. En nu heeft de sympathieke jonge knul uit Hoorn aangegeven het voorlopig even rustig aan te gaan doen.

Jazeker, nu Nederland bijkans aan zijn voeten ligt, gaat Knol zich eerst eens rustig focussen op zijn andere hobby: fotografie. Hoe stoer is dat! Gewoon lekker op je 22ste besluiten dat het wel even mooi is geweest met die muziek. Je niet gek laten maken door het succes, maar gewoon even de tijd nemen om tot rust te komen. Geeft alle meelopers de kans om je te vergeten, zodat je in 2013 in alle stilte met een nieuwe cd op de proppen kunt komen. Maar eerst dus nog een reeks clubshows, met de band waar hij sinds Noorderslag 2010 hoorbaar een eenheid mee is gaan vormen.

Op muzikaal vlak is Knol nog steeds zoekende. Maar het is een boeiende zoektocht. Was zijn eerste album nog vooral een singer-songwriterplaat, ingegeven door helden van weleer zoals Bob Dylan en Neil Young, opvolger Days die in mei 2011 uitkwam liet een geluid horen dat meer een jaren negentigsound in zich droeg. De britpop waar Knol mee op is gegroeid bijvoorbeeld. Het rockt meer en overtuigt als bandmuziek. Maar stiekem is Knol toch nog steeds op het mooist in zijn uppie met zijn gitaar. Zoals hij op Pinkpop 50.000 mensen stil wist te krijgen. Dan heb je echt wel wat in je mars.

Als vaste support bij zijn clubtour heeft Knol gekozen voor de Assense formatie Tangarine. Deze winnaar van de Drentse Talentprijs 2011, is al een tijd stevig aan de weg aan het timmeren. Sinds eind 2010 hebben de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks menig huiskamer van binnen gezien voor een concertreeks samen met Case Mayfield. Daarnaast deden de mannen diverse mooie theaters aan voor hun In Stereo-tour, waarbij ze hun muziek van verhalen voorzagen. In de zomer volgde nog een Duitse tour met de dames van My Bubba & Mi en nu dus een supporttour van Tim Knol. Van deze Nederlandse Simon & Garfunkel gaan we nog veel horen!

Weedebee