De zomer is in aantocht, de periode van blote voeten, festivalgrasveldjes en plastic emmers bier. Normaal gesproken bieden de zomercafé’s soelaas tegen clubseizoen-afkickverschijnselen. In deze kleinere zomersetting bieden we graag de ruimte aan het experiment. Bij gebrek aan zomercafé’s dit jaar – de wc’s schijnen een likje verf te behoeven – luiden we de zomer graag extralang in op de langste dag van het jaar!

MIDZOMERCAFÉ
21:30 Elias El Gersma
22:15 Tim Koh
23:00 Karel

Midzomaarcafé in de Kelderbar (gratis entree):
23:00 – 01:00 Begane Grond
01:00 – 03:00 Fritti

De Amerikaanse multi-instrumentalist Tim Koh is vooral bekend als bassist in Ariel Pink’s Haunted Graffiti. Een paar jaar geleden vestigde hij zich in Amsterdam. Hij ontwikkelde daar zijn soloproject, waarin hij dankbaar gebruik maakt van de artistieke bewegingsvrijheid die alleen werken biedt. In zijn nieuwe thuisbasis begeeft Tim, oorspronkelijk uit Los Angeles, zich in kringen rond undergroundplatform Subbacultcha en peeskamerradiostation (twee scrabblewoorden in een zin!) Red Light Radio, waar ook Elias El Gersma en Karel hartelijk ontvangen worden.

Nu dat bruggetje gelegd is; Dokkum-native Elias El Gersma blijft je verrassen. Als frontman van het onstuimige The Homesick heeft hij er net Engelse tour opzitten, terwijl ze begin dit jaar nog op SXSW stonden. Solo bewandelt Elias een ingetogener pad. Voor zijn Kelderbarshow van afgelopen september schreven de collega’s van Downstage: “Onlangs heeft Elias een nieuwe EP met vier nummers op bandcamp gezet, een elektronische en wat lievere plaat vergeleken met zijn bands en de invloeden van een muzikant als Ariel Pink lijkt niet heel ver weg te zijn.” Het roze draad dat Ariel Pink heet.

Net bevestigd voor de Popronde, en later in juni een gig op Down The Rabbit Hole; Karel! Deze energieke Amsterdammer met Groningse roots komt licht bepakt maar met volle overgave. Klik vooral die video aan.

Midzomaarcafé
Zomaar Radio verzorgt de DJ's in de Kelderbar, en met de deuren op standje zomer geven we je alle ruimte om toe te geven aan het cliché: bij lange dagen horen langere nachten. Yvonne Blaauw en Maud van Maarseveen draaien met Begane Grond golven van warme en koele clubmuziek en de Fritti crew sluit met een HI NRG Italo-set deze midzomaarnacht af. Drie katsvette smulsticks zullen er alles aan doen om je met een natte shirt naar huis te sturen.

Wil je alvast even luisteren check dan www.zomaarradio.nl