In de videoclip van ‘Offer’ komt alles voorbij wat spannend is aan muziek. Je hoort een supercatchy liedje van een band die zich ogenschijnlijk het snot voor ogen speelt en je ziet een uitzinnig publiek uit zijn dak gaan in een klein en zweterig zaaltje. En natuurlijk is er ook iets met bier, blote borsten en de politie. together PANGEA uit Los Angeles weet precies waar rock ‘n’roll om draait.

Het trio uit Californie is met 'Badillac' toe aan zijn derde album en gek genoeg hebben een van de leukste liedjes die ze hebben geschreven daar niet opgezet. Signature single 'Snakedog' is zo’n hyperaanstekelijk garagepunknummer, dat het even goed doet in een kleine club als op een grote festivalweide. Rauzende gitaren en ohoo-koortjes maken het nummer tot een van de fijnste earworms van het afgelopen jaar.

Maar ook zonder 'Snakedog' is 'Badillac' alleszins te pruimen. De band appelleert met liedjes als 'Alive' aan je hipster-ego door opgefokte garage te produceren, precies in de lijn van bands als The Black Lips en Ty Segall. Maar iemand die hevig puberde in de eerste helft van de jaren ’90 hoort in het titelnummer direct de grungy echo’s van Nirvana terug, zowel in de muziek als in de ietwat nasale schreeuwzang van frontman William Keegan. Die echo's hoor je over de gehele plaat.

De band komt uit Los Angeles en is begonnen als slaapkamerproject van frontman Will Keegan. Aangevuld met bassist Danny Bengston en drummer Eric Jimenez begon de band druk te spelen en bracht een stroom een singletjes en cassette's uit, alvorens ze hun tweede plaat uitbrachten op het vermaarde Burger Records, waarna ze gingen touren met enigszins vergelijkbare acts als de al genoemde Ty Segall en The Black Lips.

Maar juist doordat de band er geen enkel geheim van maakt dat ze de inspiratie net zo zeer zoeken bij de grunge uit de jaren negentig als bij de contemporaine garage, is together PANGEA net even anders. En dat is maar goed ook. Al te veel eenheidsworst is nergens goed voor. Maar van veel gitaren, bier en rock 'n' roll heb je nooit genoeg. Deze band weet dat. 

- Bart