De uit Montreal afkomstige weirdo-pop band TOPS komt voor het eerst naar VERA. Ja, nu pas voor het eerst want de show in oktober 2020 kon door de bekende omstandigheden geen doorgang vinden. Daarom hebben we er nu natuurlijk des te meer zin in om de band op 3 juni voor het eerst te mogen bewonderen!

TOPS werd in 2011 opgericht toen song-writing duo David Carriere en Jane Penny besloten om hun krachten te bundelen met drummer Riley Fleck. Sinds 2017 heeft Marta Cikojevic zich bij de band gevoegd als toetsenist. Vanuit dezelfde scene waar Doldrums, Grimes en Mac DeMarco uit ontsprongen brachten ze hun debuut LP ‘Tender Opposites’ uit op Arbutus Records.

Hun teller staat inmiddels op drie albums met de vierde onderweg. Hun nieuwste nummer ‘I Feel  Alive’ (tevens de albumtitel), als voorbode op het nieuw te verschijnen album, is eind januari uitgekomen.

Muzikant en multi-media artiest JJ Weihl, beter bekend als Discovery Zone, maakt popmuziek, video collages, powerpoint presentaties, reclames, en experimenteert met algoritmische kunst. Tijdens haar optredens gebruikt ze een verscheidenheid aan instrumenten en visuals, waarbij ze het universum als bron van inspiratie gebruikt.