Op de afgebeelde stoel op de hoes van zijn nieuwe album zat Wilhelm II, koning van Pruisen en keizer van Duitsland, toen de Serviërs het Habsburgs ultimatum niet op alle punten accepteerde. Zo ontstond er oorlog tussen Oostenrijk en Servië, waarbij Wilhelm II zijn steun gaf aan Oostenrijk en de oorlog uiteindelijk zou ontaarden in de Eerste Wereldoorlog. Welke beslissing zou jij toen genomen hebben?!

De themas op No Offending Borders van Torgeir Waldemar laten ons zien met welke serieuze zaken we iedere dag in ons leven te maken hebben. Zowel op persoonlijk vlak, relaties die verwateren of zelfs verloren gaan, het verlies van dierbaren, maar ook op nationaal en globaal vlak. Denk bijvoorbeeld aan het vluchtelingenprobleem, de verontrustend hoge zelfmoordenstatistieken en de positie van de zwakste in onze samenleving. De negen rijkste personen op aarde bezitten net zoveel als zesendertig procent van de wereldbevolking. Het zijn niet bepaald de vrolijkste themas waar Torgeir Waldemar Engen over zingt. De prachtige akoestische opener 'Falling Rain' is een cover van Link Wray, waarin Torgeir zichzelf begeleidt op gitaar en mondharmonica. Het gaat over de waanzin van oorlog.

Link Wray was niet alleen een van de beste gitaristen van de vorige eeuw, maar ook een oorlogsveteraan, die zowel lichamelijk als geestelijk als een wrak terugkwam uit de Koreaanse oorlog. Bijgaande regels zeggen veel over de ontberingen die hij moest ondergaan: My mind is like a spring in a clock, It wont unwind, I can't see, can't think, can't feel, I'm out of time.