Trio Carino presenteert: ‘Esperienza’
Klassieke muziek maar dan anders

Vanaf nu gaat het anders. Het is afgelopen met de strenge etiquette van een klassiek concert, de kloof tussen jong en oud publiek, in zwart geklede musici en de afstand tussen musici en publiek. Het pianotrio ‘Trio Carino’ brengt een programma waarbij het publiek klassieke muziek op een totaal andere manier beleeft.

Hoewel popmuziek muzikaal eenvoudiger in elkaar zit dan klassieke muziek, wordt er tijdens een popconcert tóch van alles aan gedaan om de boodschap van de muziek over te brengen. Denk van videobeelden, lichtshows, rookmachines, dans en bijpassende kleding. Klassieke muziek vraagt hier in de ogen van Trio Carino ook om.

Trio Carino bestaat uit de pianiste Lies Braakman, violiste Danna Paternotte en celliste Susanne Rosmolen. Zij studeren aan het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen. In de afgelopen vier jaar heeft het trio vele concerten in binnen- en buitenland gegeven en master classes gevolgd van leden van vooraanstaande kamermuziekensemles als het Grieg Trio (Noorwegen), het Casals kwartet (Spanje) en het Atrium Kwartet (Rusland).

Kunstenaars: Anja Brons en Boris Hola
VJ: Bram Terra
Dans:  Sharon Oostendorp en Zeb Hengeveld

Het programma:

-          E. Bloch – Three Nocturnes
-          R. Schumann – Fantasiestücke, op. 88
-          D. Shostakovisch – Pianotrio No. 1, op. 8
-          E. Chausson – Pianotrio in g klein, op. 3, deel 1 en 2