Psych rockers Triptides zijn de elegante avonturiers van de nieuwste generatie West Coast psychedelica.

De band bestaat uit gitarist, toetsenist en zanger Glenn Brigman, drummer Brendan Peleo-Lazar en bassist/gitarist Stephen Burns. Vanaf 2010 maakte Brigman in de universiteitsstad Bloomington al muziek met zijn kamergenoten en vrienden in een rauwe, door Beach Boys-meet-Cleaners-From-Venus-cassette veroorzaakte waas. Na de album releases 'Psychic Summer' en 'Sun Pavilion' begon Triptides echt aan de weg te timmeren.

De verhuizing naar Los Angeles in 2018 bracht een meer verfijnd element naar voren in Triptides. 'The city of angels' bracht de band onder andere inspiratie voor een The Doors-achtige orgelsound, Stereolab-achtige bewegingen en het melodieuze van 2017’s Afterglow en 2018’s Visitors.

De live-sound van de band is gedurfd, dynamisch, en voelt als een gesynchroniseerde chaos. Triptides' platen zijn avontuurlijk, verrassend en vernieuwend. Het nieuwe Triptides album 'Alter Echoes', afkomstig van het veelgeprezen Alive Natural Sound Records, vangt het trio op hun sterkst tot nu toe en laat zien dat Triptides de grenzen van psych-rock weet blijven te verleggen.

Triptides - Hand of Time (Official Video)