Wie de radar aan had staan, moet de Poolse band Trupa Trupa met enig regelmaat zijn tegengekomen. De band speelde opvallend veel op plekken waar ook wij VERAnen met interesse naar kijken, zoals SxSW en OFF Festival. Daarnaast verschenen er lovende kritieken op Pitchfork, The Quietus en Rolling Stone en werden ze vaak gedraaid op BBC en KEXP. Gek genoeg best bijzonder voor een band uit Gdańsk. Een van de weinige goede plekken de band nog niet eerder speelde is VERA. Daar komt dus nu verandering in.

Trupa Trupa past ook prima in VERA. Want eventjes geleden ging het nieuws de wereld over dat Trupa Trupa bij het bijzonder gave Sub Pop had getekend. Toch bleek men iets te vroeg met het nieuws, want de band en het label konden het niet eens worden over de consumptiebonnen, zodat de deal op losse schroeven kwam staan en uiteindelijk is afgeketst. Nu heeft Trupa Trupa onderdak bij Glitterbeat Records, eveneens een grote speler en waar ook Altin Gün platen op uit brengt.

Trupa Trupa is geen typische Glitterbeat-band, want het staat ver van de wereldmuziek af. Toch is Trupa Trupa niet op een stijl te pinnen. Noise, postpunk, indiepop, post-hardcore, shoegaze, alles zit erin. Ondanks dat wordt het geen eclectisch zooitje, maar is de Trupa Trupa-stijl een schitterend amalgaam van de verschillende stromingen. Waaruit de iedere VERAan zijn favoriete sound uit kan halen.

Zeg zelf: het komt niet vaak voor dat er een Poolse band over de vloer komt. Dat is sowieso een reden om te komen buurten, maar ook liefhebbers van Syd Barrett, Wire, Clinic, the Black Angels en een stroom aan postpunkende evenknieën moeten deze avond komen. Trupa Trupa maakt de verwachtingen bij iedere show waar. Kom kijken!