Ja hoor, daar zijn ze weer! Tusky! Gekkenhuis! Los gaan!

Eigenlijk zou ik alleen maar bovenstaande regel willen schrijven, dat zou toch genoeg moeten zijn voor een volle hete zaal met rondspringende mafketels. Want als je Tusky nu nóg niet kent, heb je onder een wel heel dikke zwerfkei gelegen.

Sinds die eerste keer, op Jagersonic 2018, speelde dit viertal uit Utrecht immers elk jaar weer in uw favoriete club – twee coronajaren buiten beschouwing latend. En iedere keer mondde het weer uit in een meezingende, pogoënde, crowdsurfende menigte en een hoop blije gezichten. Punkrock zoals het bedoeld is.

Herrezen uit de as van John Coffey, heeft Tusky inmiddels drie langspelers en wat korter plaatwerk uit. De nieuwste schijf heet simpelweg ‘Tusky’ en laat horen dat er ondanks wat bezettingswijzigingen niet aan kwaliteit is ingeboet. Integendeel zelfs. Naast het feit dat het een heerlijke, goed geproduceerde punkrockplaat is geworden, horen we ook wat hardcore en rock erdoorheen. Gevarieerde en superenergieke plaat dus, die enorm opzwepend en melodieus klinkt.

Een kniesoor zegt dan dat Tusky niet echt een eigen gezicht heeft, maar die kan een schoenzool voor zijn smoel verwachten. Ik vind ze eigenlijk best herkenbaar, en wil bovendien gewoon een lekker knallende plaat en een nog harder ontploffende liveshow van dit soort bands. De songs zitten er goed genoeg voor in elkaar, dat hoef je deze punkrockpartymachers niet meer uit te leggen.

Datzelfde geldt voor State Power, althans die goeie songs dan. Een party wordt dit niet echt, tenzij je hopeloos harde en pisnijdige hardcore punk een feestje vindt (ikke wel!). Er is verder nergens info over deze band te vinden dus kom vooral op tijd om aan ze te vragen hoe ze heten, waar ze vandaan komen, of ze platen uit hebben, of ze nog vrijgezel zijn en wat hun favoriete ijssmaak is.

T-Ice