In september, vlak voor de release van debuutalbum Awestruck op Frenchkiss, stond Twen nog in VERA als support van Tacocat. Nu zijn ze, met plaat op zak, terug met een eigen headline show.

De muziek is te beschrijven als een mix van dreampop en psychrock. De muziek is speels, impulsief en heeft een sterk DIY-gehalte. Dit uit zich niet alleen in de nummers, maar ook in het artwork, de muziekvideo's en hun eigenzinnige kledingstijl.

Twen ontstond in de Boston DIY-punkscene, waar zangeres Jane Fitzsimmons en gitarist Ian Jones elkaar ontmoetten voordat ze naar Nashville verhuisden. Ze namen een live cassette op van hun allereerste show in een kelder in Boston, genaamd Twen Live. Hiermee toerden ze 2 jaar lang de wereld over voordat Awestruck het levenslicht zag.

De support komt van de Groningse garage punk band OOO. Nadat de leden een avond in de kelderbar van Vera punkgeweld aanschouwden, werden ze ge├»nspireerd en dachten 'dit kunnen wij ook'. Zodoende, leerden ze de instrumenten bespelen en als snel stonden, de toen nog jonge muzikanten, zelf in de Vera kelderbar. Nu enkele jaren later, hebben ze aardig aan de weg getimmerd. Concerten door heel Nederland en Belgi├ź, twee EP's uitgebracht; in januari 2019 stonden ze nog in het voorprogramma van het befaamde Pussy Riot. De liederen zijn snel, melodious en eenvoudig, maar bovenal wordt er een bak aan energieke herrie de zaal in de gesmeten.