Twin Shadow wordt als George Lewis Jr. geboren in de Dominicaanse Republiek. Hij verhuist al op jonge leeftijd naar Florida, waar hij vanaf zijn 14e experimenteert met allerlei geluiden. Als hij in 2000 in Boston terecht komt, richt hij de experimentele en bij vlagen noisy gitaarband Mad Man Films op. Lewis verhuist rond 2006 net als drummer Joseph Ciampini naar de bruisende muziekscene van Brooklyn, New York waar hij zich als Twin Shadow richt op een donkere en intelligente variant op de 80-ies synthpop. Ciampini voegt zich bij Hooray For Earth, ook een exponent van de 'new new new wave', waarmee Twin Shadow af en toe nog steeds mee samenwerkt.

In 2010 verschijnt Twin Shadow's debuut 'Forget', geproduceerd door Chris Taylor van Grizzly Bear. Het geluid op de plaat wordt bepaald door melodiƫn op allerlei synthesizers, aangevuld met de donkere, warme stem van Lewis, die hier en daar richting Morrissey gaat, terwijl naast The Smiths bands als The Cure, Echo and the Bunnymen, Depeche Mode en New Order doorklinken. Of zelfs nog verder terug, David Bowie en Can. De britse en europese invloeden zijn wellicht te danken aan de uitgebreide bezoekjes aan Europa, die Lewis ondertussen heeft ondernomen.

Hoewel Twin Shadow sterk refereert aan een bepaalde muzikale periode (80-ies new wave pop) kunnen we echter niet spreken van een herhaling van zetten. Meer nog is het een vehikel waarbinnen Lewis zijn sterke songs vol persoonlijke verhalen kan neerzetten, gebaseerd op zijn jeugdjaren, die door het vele verhuizen zowel heel erg wisselend als eenzaam zijn geweest. Met 'Forget'  baant Twin Shadow zich een weg tussen andere eigentijdse 80-ies revivalists als The Pains of Being Pure at Heart, Class Actress en The xx. De plaat wordt enthousiast onthaald en Twin Shadow staat vervolgens op festivals als Coachella en het Pitchfork Music Festival.

Momenteel staat een tweede plaat, 'Confess' op het punt van uitbrengen. Na  een motorongeluk een jaar eerder, stapt Lewis voor het eerst weer op zijn motor en vindt de inspiratie voor de songs op de nieuwe Twin Shadow:

"My mind was empty. I put the bike in 4th and hit 90. The engine jackhammered under my legs. My mind was clear. I inched toward 100 on the speedometer and punch the last five. TON UP! My mind is filled with words. My heart is full of love. This is where I want to be. I want to stay here, and I want to tell you everything."

Live wordt het gaspedaal eveneens iets verder ingedrukt. Dit zou wel eens een heel aardige verrassing kunnen worden.

- Dikkie