Eigenlijk hebben de stukjes die ik schrijf helemaal geen nut. Ik kan me niet voorstellen dat iemand überhaupt de aankondigingen leest voor de kelderbarbands, ons publiek vindt de kelderbar elke zaterdag toch wel, wat voor bagger we ook neerzetten.

De bagger van vanavond is het Utrechtse Ulysses & the Squares, die we vanwege hun ‘kwaliteiten’ helemaal uit Utrecht laten overkomen. Nadat Swinder zaterdag 12 januari heeft gespeeld zijn alle kutbands in Groningen op, dus moeten we het over de provinciegrenzen zoeken. Onlangs zijn Ulysses & the Squares in Utrecht verkozen tot ‘Local Hero’. Grappig want Ulysses, of Odysseus, is natuurlijk een Griekse held en wie heeft er tegenwoordig eigenlijk nog sympathie voor die klaplopers. Maar dat wisten jullie PVV-stemmers natuurlijk niet, stelletje domme eikels.

Eén ding wat wel zeker is: door de Eurocrisis staan we straks allemaal op de stoep. Dat is dan weer een mooi bruggetje naar de band Pavement. Eén van de meest invloedrijke bands van de jaren ’90, wat gitaarmuziek betreft. Invloedrijk op mijn smaak en zeker op de muziek van vanavond. Ulysses heeft zijn Squares gevonden bij het reunieconcert van deze band, en sindsdien maakt deze band een soort moderne variant erop met gierende gitaren en ‘catchy’ melodieën.

Twee jaar geleden kwam hun 12” Definitely Yes to Indifference uit, een plaat die naar Downstage-maatstaven ‘erg leuk’ is. ‘Veelbelovend’, naar Downstage-maatstaven, is de 7” die onlangs is uitgekomen. Als de twee nummers op dit plaatje een voorproefje is van wat er nog komen gaat, gaan we jullie deze band in de toekomst misschien nog veel vaker aandoen. Ik sta ‘vooraan’ met een ‘biertje’ in mijn hand. | 'Chris'