In de geest van IDAHOBIT (International Day Against Homophobia, Transphobia, Interphobia and Biphobia) vertoont Zienema een aangrijpend transgenderdrama over discriminatie, verlies en liefde. Transvrouw Marina is een jonge serveerster die een zangcarrière nastreeft. Al jarenlang heeft ze een relatie met de twintig jaar oudere Orlando, maar als hij onverwachts overlijdt staat haar hele leven op losse schroeven. In plaats van de mogelijkheid om in rust te kunnen rouwen om haar geliefde, wordt ze gelijk vanuit allerlei kanten verdacht gemaakt met betrekking tot Orlando’s dood.

De Chileense filmmaker Sebastián Lelio kun je niet beschuldigen van oppervlakkigheid. Uit zijn (nog bescheiden) oeuvre is een enorme interesse merkbaar voor twee grote thema's: familie en identiteit. Ook in Lelio's nieuwste speelfilm, Una Mujer Fantástica, zijn deze twee thema's wederom evident en brengt hij ze op een geweldig creatieve manier met elkaar in botsing. De film heeft dan ook verscheidene hoogstaande prijzen weten binnen te slepen, waaronder een Oscar voor beste buitenlandse film.

UPDATE: Na de film zal the Groningen Feminist Network Film Club het podium geven aan Deyone Guiseppi. Zij zal haar ervaringen delen over niet alleen transfobie, maar ook racisme tijdens daten en in relaties.