Het Hamburgse electropop-trio unhappybirthday zal 26 oktober bij ons neerstrijken in VERA. Recentelijk brachten ze hun derde album ‘Schaum’ uit dat naadloos verder borduurt op hun oudere werk, maar dan volwassener. De teksten, gezongen in het Duits, zijn ontspannen en tegelijk beladen met emotie die worden gedragen door de sfeervolle instrumentatie op de plaat.

De stem van zanger Daniel Jahn doet soms denken aan die van de elegante David Sylvian, zonder daarbij echt te klinken als de band Japan. Eén voor één hoor je downtempo nummers die met veel zorgvuldigheid zijn gegoten in een subtiele laag van melancholie, synthesizers en sterke jaren 80 beats. De samenwerking met de Berlijnse producer Joan Meyer heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen en dit resulteerde in een prachtige derde plaat en een super sterke live set. Laat maar komen, wij hebben er zin in!

Deze drie familieleden (broertjes, neefjes) uit Duitsland gaan als das bisschen Totschlag door het leven en komen de avond inluiden. Ze hebben al een aardige historie in Groningen, want alle drie psychologiestudenten alhier, maar inmiddels bivakkerend in Amsterdam en Hamburg.
Met verse EP Hugs + Totschlag op zak stonden ze vorig jaar nog in een propvolle container op Noorderzon, eerder dit jaar in de kelderbar, en nu mogen ze het 32 meter verderop proberen in de Grote Zaal. Muzikaal hoor je een psychedelische interpretatie van The Homeshake; dansbaar, groovy, poppy, maar ook rockend. Pünktlich ankommen erlebt!