Arjan VanderLinde, waar natuurlijk de bandnaam vandaan komt, is basgitarist, gitarist, lead zanger en ook nog eens songwriter. Hij heeft een aantal geweldige muzikanten om zich heen verzameld, namelijk Wietze Koning (gitarist), Fokke de Jong (drums) en Christof Bauwens (lap-steelgitaar en zang). De pop/rock/country-stijl van VanderLinde neemt je mee terug naar de jaren tachtig van Crowded House, de jaren zeventig van CSN&Y, de jaren zestig van The Beatles en rechtsomkeer naar de huidige tijd van John Mayer en Jason Mraz.

De afgelopen jaren heeft de band vooral optredens verzorgd in het buitenland. Ook tourde de band als support van Fish (Marillion) en Bobby Kimball (TOTO) en werd er in 2019 opgetreden op het Kunst!Rasen-festival in Bonn. Hier waren ook Fish, Jethro Tull en Riverside te bewonderen.. Duitse radiozenders als NDR2 en WDR3 hebben de band jaren geleden al omarmd. Recensenten spreken zich lovend uit over de in het verleden uitgebrachte albums en als kers op de taart kreeg de band zelfs een recensie in Duitslands grootste magazine ‘Der Spiegel’.

In het prachtige Waimes, gelegen in de Belgische Ardennen, vonden de opnames van het achtste VanderLinde-album plaats. Met het dertien tracks tellende album ‘Muy Rico’ komt de band in 2021 bezield terug met nummers die de visie op de huidige maatschappij goed uitlichten. Deze zullen ze ook op 27 januari laten horen wanneer ze weer terug zijn in dé club!